belly-dance-your-way-more-positive-body-image

ОРИЕНТАЛСКИ ТАНЦИ

December 6, 2017 2:04 pm Published by Leave your thoughts

Ориенталският танц води началото си от Египет, техниката включва движения от древността, усъвършенствали се в продължение на хилядолетия. Подходът към всеки ученик е индивидуален  според неговата душевност, физически възможности и цел на посещение на занятията. Ориенталският танц е специфичен, защото изцяло работи с изолации на отделните части на тялото – главно между горната и долната му част и включва натоварване на абсолютно всички групи мускули.

  1. Например, при движенията на корема с т.н. вълни или ондулации, чрез контрахиране на трите вида коремни мускули в определена последователност и посока, оформящи някои красиви базови движения, се постига тяхното дълготрайно укрепване.

  2. Използването на ръцете е най-трудната част в танца, а при тази тяхна активност се заздравяват съответните мускули на ръцете и раменете.  Ръцете се движат непрекъснато в абсолютно всякаква пространствена траектория и в този смисъл, за да не се уморяват прекалено, следва да се използват гръбните мускули, което от своя страна стимулира тяхното активно развитие и стабилизиране.

  3. И тъй като това е танц, концентриран изцяло в долната част на тялото, която според източната философия и погледнато от духовна перспектива се води изцяло мъжка, като съдържаща предимно „ИН“ енергии, огромен оздравителен ефект върху тази част на торса оказват т.н. вибрации. В нашия танц се обозначават с термина „ШИМИ“, което преведено от египетски означава именно това – вибрация. Вибрациите в областта на ханша и таза мога да сравня с вълшебен и лековит енергиен балсам за тази много важна, а в редица случаи и проблемна част от физиологичната система на дамите.

  4. При шими движенията непрекъснато се използват бедрата и коленете. А в много случаи рязкото и отривисто стягане на седалищните части, чрез участието на бедрените мускули, за да се акцентрира определен тип движение, е резултат от сгъване и опъване на коленете от базова флексибилна позиция.

Ориенталските танци се явяват изключително полезни за подобряване на гъвкавостта ви, подпомагат ви да се чувствате отлично в кожата си и да започнете да обожавате тялото си, правят стойката и движенията ви максимално женствени и грацилни. Самочувствието, себеприемането и свободата в себеизразяването на своя уникален стил е главна и неизменна цел и неотменен резултат по време на обучението.

_DSC2919

Categorised in: Стилове

This post was written by admin